Nošenje rabljenih oblačil postaja vedno bolj popularno, tako med okoljsko ozaveščenimi posamezniki, kot tudi tistimi, ki imajo radi, da njihova oblačila ne vsebujejo kemikalij. Nova oblačila jih namreč pogosto vsebujejo in zato pride do alergij in draženja kože.  Rabljena oblačila so z vidika zdravja boljša izbira.  Potencialno nevarne kemikalije se s pogostim pranjem izperejo iz oblačil in tako ne dražijo kože.

 

Konec septembra sem obiskala komisijsko trgovino DAJADAJA v Gorenji Kanomlji, ki jo vodi lastnica Darija Velikanje. Pot do Gorenje Kanomlje je bila kar dolga, a se je izplačalo! Nasmejano Darijo sem zmotila med pakiranjem paketov in sortiranjem oblačil v skladišču za svojo spletno trgovinico, ki jo najdete na www.dajadaja.si.

 

Nad trgovino Dajadaja z rabljenimi oblačili sem navdušena, saj je trgovinica prava zakladnica! Oblačila za dojenčke, malčke in tudi večje otroke. Zelo bogato je založena tudi z obutvijo in celo oblačili za ženske. Človek se prav vpraša, zakaj bi nakupoval v nakupovalnih središčih, ko pa je tukaj skoraj vse  po ugodnih cenah. Slaba vest med nakupovanjem, zaradi izkoriščanja ljudi in okolja, tukaj nima kaj iskati! Celo več, z nakupom podpiramo lokalna delovna mesta, prihranimo in smo unikatno oblečeni.

 

Za mojo hčerko sem izbrala dežne škornje, zlate čeveljce in krasna oblačila. Zelo pomembno se mi zdi, da so pižame in spalne srajce, ki jih uporabljo naši otroci rabljene in čim bolj udobne. Pri Dariji sem dobila krasno rabljeno spalno srajčko. 🙂 Vesela sem bila, da sem dobila tudi zase nekaj kosov oblačil in obutve.

Hvala Darija za gostoljubje in uspešno delo še naprej ti želim.

Maja (ekipa Prijazni do okolja)